esmaspäev, 13. november 2017

Tahan lennata... eriti kõrgelt!


Minu septembris alustatud pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia õpingud on mind toonud Taani!
Jah, Taani!
Sügisel korraldas Erasmus+ konkursi välispraktikale Taani. Osalesin ja saingi!
Praktika toimub Roskilde lihatöötlejate kolledzis, mis õpetab praeguseks ka teisi toidutehnoloogiaga seotud erialasid. 
Kooli peasissekäik
Kogu meie (see tähendab siis kuus pagarit-kondiitrit ja neli kokka) seltskond alustas oma praktika seiklust eile kell 15.30 Tallinna lennujaamas. Lendasime Helsingisse ja pärast pikka ootamist saime lõpuks oma lennule Kopenhaagenisse. Seal tuli meile vastu buss, mis meid Roskildesse sõidutas. 
Väljast vaadates ei ole arugi saada, et tegemist võiks olla kooliga. Kuid fassaad on petlik. Seest on kool suur ja peidab endas nii mõndagi: pagari- ja kondiitritöökojad, köögid, kohvikud, söökla õpilastestele, ühiselamu ja klassiruumid. 
Tänaseks oleme natukene tutvunud kooliga (kus ma ilmselt veel korduvalt ära eksin) ja söökla süsteemiga ning tegime jalutuskäigu ka Roskilde vanalinna ja külastasime Roskilde katedraali. 
Kui kooli ümbrus jättis mulle sellise natuke tööstusrajooni mulje, siis vanalinn oli ilus. Kõik need punastest tellistest majad ja värvilisete fassaadidega majad ja väikesed butiigid kaubandustänaval. Ohh... Ja Taanis on praegu sügis!! Päike siras helesinises taevas terve päeva ning puud on alles kirju-lehised.

Päikest, 

Liis





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar